Цитати
“ ...Но ние ќе разговараме да создадеме општество ... засновано од индивидуалци, не од етнички групи, од граѓани, не од малцински групи... “
 
* * *
 
“ ...Да бидеш претседател и да бидеш свештеник е сосема иста работа. Мораш да ги соединуваш луѓето од различно потекло и со различни мислења. Луѓето се препираат и има многу навреди во црковните заедници исто така. Не треба само да им проповедаш, туку и да им служиш, да ги водиш, да страдаш со нив ... Јас имам многу важна  морална улога - да ги водам, да ги охрабрувам луѓето, да знаат што е добро, а што лошо и да ги натерам луѓето да си веруваат... “
Boris Trajkovski Boris Trajkovski Boris Trajkovski Boris Trajkovski
Престојни настани
Актуелно

 
 

 


 

   Интернет донации

 


 

 

 

 

 

 

 

   
Моментално посетители: 2
Вкупно посетители: 270300


| Најава
 

© 2006, The Boris Trajkovski International Foundation