Почесен одбор

Почесен одбор
(по азбучен ред)

Почесниот одбор го сочинуваат поединци од Македонија и од целиот свет кои го познаваа Борис Трајковски во различни капацитети. Улогата на Почесниот одбор е да обезбеди поддршка во која било форма на Фондацијата, покажувајќи ја длабочината и широчината на поддршката што ја имаше и ја има претседателот Трајковски и Македонија. Листата не е статична, но ќе продолжи да се шири и да расте со текот на времето.

Ажурирано 12.11.2017

Шефови на држави и влади

H.E. Жозе Мануел Дурао Баросо
П
оранешен претседател на Европска Комисија
ЕУ

H.E. Стјепан Месиќ
Поранешен Претседател
Република Хрватска

H.E. Алфред Мојсиу
Поранешен Претседател
Република Албанија

H.E. Петар Стојанов
Поранешниот претседател
Република Бугарија

Избрани, назначени и наследни функционери

Конгресменот Елиот Енгел
Член на Претставничкиот дом, Њујорк
Соединетите Американски Држави

Лорд Грифитс од Fforestfach
Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска

H.R.H. Принцот Николаус фон Лихтенштајн
Кнежество Лихтенштајн

Ларс Рисе
П
оранешен член на парламент
Кралство Норвешка

Лорд Џорџ Робертсон од Порт Елен ГЦМГ
Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска

Конгресменот Марк Судер
Член на Претставничкиот дом, Индијана
Соединетите Американски Држави

Хајнер Студер
Поранешен член на парламентот
Швајцарска Конфедерација

Конгресменот Френк Волф
Член на Претставничкиот дом, Вирџинија
Соединетите Американски Држави

Бизнисмени, едукатори, клирици и пријатели

Д-р Глигор Бишев
Генерален директор, Шпаркасе банка
Република Македонија

Џорџ Фримен
Генерален секретар, Светски методистички совет
Соединетите Американски Држави

Свето Јаневски
претседател на УО, МИ6
Република Македонија


Андреас Клајн
Претставник на земјата, Фондација Конрад Аденауер
Сојузна Република Германија

Грејс В. Нелсон
Соединетите Американски Држави

Дорон Гросман
Директор на Market Development – South Asia
Aвстралија